پخش زنده
امروز: -
بر اساس گزارش روزنامه ینی شفق؛ ناتو تا کنون با قدرتمند ترین عضو خود آمریکا، چندین بار به ترکیه خیانت کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه ینی شفق ترکیه در گزارشی اعلام کرد در پشت پرده در نظر گرفتن عکس آتاتورک و رجب طیب اردوغان بعنوان دشمن فرضی در رزمایش ناتو در نروژ، طرح حمله به ترکیه در سال 2018 قرار دارد.
روزنامه ینی شفق در ادامه افزود، ترکیه به علت مخالفت ناتو و اصرار در خرید «اس 400» به صورت دشمن فرضی در نظر گرفته شد. گشودن حساب توئیتری جعلی بنام اردوغان، از سوی افسر نروژی با اصالت ترک نیز بخشی ازاین سناریوی جنگی است. بدین سبب بر اساس سناریو مشخص، ترکیه بعنوان دشمن و هدف نشان داده شده است و نمی توان آنرا رفتار شخصی یک فرد غیرمسئول وانمود کرد. سازمان تروریستی فتو FETO و ارتش آمریکا سناریوی حمله به ترکیه در سال 2018 را طراحی کردند.
بر اساس این سناریو جنگی، ترکیه کشور خریدار اس 400 به یک کشور هدف « Skolken » و به منبع تهدید ناتو تبدیل شده است.
در رزمایش ناتو( Trident Javelin) در نروژ براساس سناریوی جنگی ، عکس آتاترک و اردوغان در سیبل هدف شلیک قرار داده شد.
رزمایش ناتو در 8 نوامبر آغاز و 17 نوامبر به پایان رسید. اردوغان رئیس جمهور ترکیه از این حادثه در 17 نوامبر با خبر شد. افسر فنی نروژی «رهبر ترکیه را در فهرست دشمن قرار داده و عکس آتاتورک و اردوغان را بر روی سیبل هدف قرار داد.
در حساب توئیتری جعلی که بنام «اردوغان » گشوده شد، اردوغان دشمن ناتو که به این پیمان آسیب می رساند معرفی گردید. در متن سناریو کشوری خیالی بنام Skolken (ترکیه) از روسیه اس 400خریداری می کند و بین دوکشورتولید کننده و خریدار روابط حسنه گسترش می یابد. ناتو با کشور Skolken وارد جنگ می شود.
ارتشبد خلوصی آکار رئیس ستاد کل ارتش ترکیه با استولتنبرگ دبیر کل ناتو ملاقات کردو گفت: پیگیری این قضیه نباید محدود به بررسی و پیگیری پرونده یک و یا چند نفر باشد. نباید اجازه داد که چند نفر از ناتو سوء استفاده کنند و اهداف خاص خود را به پیش برند و روابط ترکیه با ناتو را خدشه دار کنند.
در رزمایش ناتو در نروژ در حساب توئیت «'RTerdogan' » رئیس جمهور ترکیه و آتاتورک رهبر کشور دشمن معرفی شده است. سناریوهای جنگی ناتو چند ماه قبل از برگزاری رزمایش با تمام جزئیات طراحی و بررسی و برای اجرا آماده می شود.
رزمایش Trident Javelin ناتو نیز چند ماه قبل طراحی و تصویب شده بود. 41 نفر از نظامیان ترکیه نیز در این رزمایش شرکت کرده بودند. این رزمایش برای مقابله با تهدیدات، چهارمین سری رزمایش هایی است که بین 2014-2015 و 2016 برگزار شد. این رزمایش بمنظور آمادگی برای رزمایش نهائی ناتو در 2018 با شرکت قرارگاه های نیروهای مشترک ناتو در هلند و ناپل ایتالیا بر گزار شد.
پنچ نفر ازافسران ترکیه عضو فتو(سازمان تروریستی فتح اله گولن) که یکی از آنها وابسته نظامی بود و بعد از کودتای نظامی 15 جولای 2016 به نروژ پناهنده شدند در پایگاهی که مانور Trident Javelin برگزار شد، خدمت می کردند. بدین سبب احتمال دخالت آنها در رزمایش فضاحت بار ناتو و دشمن اعلان کردن اردوغان و آتاتورک وجود دارد. مانور مزبور را فرماندهی نیروی زمینی آمریکا طراحی کرد. نیروهای نروژی نیز برنامه ریزی و اجراء آنرا برعهده گرفتند. رزمایش Trident Javelin در چارچوب سلسله مراتبی ناتو و با شرکت همه اعضاء ناتو برگزار و پایان یافت. شاخه اروپائی ناتو بعد از آنکه اردوغان این حادثه را افشا کرد، پی در پی پیام عذر خواهی به ترکیه فرستاد ولی آمریکا در همان موقع ترکیه را تهدید کرد که باید از خرید اس 400 منصرف شود.
در گزارش تحلیلی روزنامه ینی شفق آمده است: ترکیه عضو فعال ناتو است. بر اساس ماده پنجم ناتو «اگریکی از اعضاء مورد حمله قرار بگیرد، به منزله حمله به همه کشورهای ناتو است و برای دفع آن عملیات مشترکی انجام می گیرد.»
ناتو در سال 1949 تاسیس شد. ترکیه تنها کشور مسلمانی است که تاوان وتلفات سنگینی پرداخته است و در سال 1952 به ناتو پیوست. ترکیه قبل از عضویت در ناتو در جنگ کره شرکت کرد. در این جنگ 721 نظامی ترکیه کشته، 234 نظامی اسیر و 672 سرباز مجروح و 175 نظامی نیز مفقود شدند.
ترکیه تا کنون در چهار گوشه جهان در عملیات ناتو شرکت کرد و در مقابل تهدیدات امنیتی علیه ناتو حساسیت نشان داد. ولی همان حساسیت را ناتو درمقابل منابع تهدید علیه ترکیه از خود نشان نداد. ترکیه بر اساس مسئولیت و حقوق ناشی از حقوق و قراردادهای بین المللی در سال 1974 به قبرس نیروی نظامی اعزام کرد. اما متحدین ناتو با ترکیه به مخالفت برخاستند و از یونان حمایت کردند و ترکیه را مورد تحریم تسلیحاتی و اقتصادی قرار دادند. ناتو از ترکیه برای مبارزه با پ ک ک نیز حمایت نکرد و مورد تحریم ناتو قرار گرفت. در دوره استقرار نیروی چکشی در مدار 36 درجه شمال عراق، پ ک ک تحت حمایت ناتو قرار گرفت. ناتو و آمریکا از طریق هوائی به پ ک ک سلاح و مهمات رسانده وپشتیبانی لجستیک ارائه دادند. هنگامی که مجلس ترکیه مجوز استقرار در ترکیه و عبور نیروهای آمریکایی به خاک عراق را بر اساس «مصوبه حکومتی در حکم قانون اول مارس 2003» تصویب نکرد، نیروهای آمریکائی در سلیمانیه افسران نیروی مخصوص ارتش ترکیه را بازداشت و برسر آنها گونی کشیدند.
خیانت های ناتو علیه ترکیه چندین بار اتفاق افتاده است. بزرگترین خیانت ناتو علیه ترکیه در بحران سوریه اتفاق افتاد. آمریکا قدرتمند ترین عضو و متحد ناتو حزب اتحاد دموکراتیک و یگان مدافع خلق شاخه سوری پ ک ک را به یک ارتش مجهزتبدیل کرده است و با داعش متحد شد. ناتو به نظاره گری این اقدامات اکتفا کرد. پرتاب موشک و کاتیوشا از سوریه به خاک ترکیه باعث شد تعداد زیادی از مردم منطقه کشته و مجروح شوند. ولی ناتو برای پیشگیری از آن اقدامی نکرد. ناتو تدابیر پیشگیری را که در مرزهای روسیه اتخاذ کرده بود در مرزهای ترکیه بکار نگرفت. ناتو پدافند هوائی ترکیه را ضعیف و ناکارآمد نگه داشت. اما روسیه در ترکیه سامانه S-400 را مستقر کرد. پاتریوت های ناتو که در ترکیه مستقر شده است، هنوز معلوم نیست که از قدرت پدافند هوائی برخوردار است یا نه. کشورهای عضو ناتو نیازهای پدافند هوائی موشک های دور برد را تامین نکرده اند. در شرایطی که در یونان سامانه موشکی S-300 روسیه مستقر است، اما بعلت خرید S-400 از سوی آنکارا، به بهانه عدم هماهنگی وهمگرائی «اس 400» با سامانه دفاعی ناتو، ترکیه تهدید شده است که به رغم خرید هواپیماهای F-35که یازده میلیارد و 500 میلیون دلار آن پرداخت شده است از تحویل آنها محروم خواهد شد. علاوه بر آن آمریکا برای تحریم شرکت های سازنده «اس 400» آماده می شود. هدف آمریکا و ناتو محروم نگه داشتن ترکیه از سامانه موشکی پدافند هوائی است.